2020 niputettuna – millaisia polkuja sitä tulikaan tallustettua?

Jere Inberg
18.12.2020
SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsTransistor.fm

Vuosi alkaa lähestyä päätöstään, ja mikä vuosi se on ollutkaan. Mukaan on mahtunut jos minkälaista tapahtumaa ja kuulemma yksi pandemiakin.

Poikkeuksellinen vuosi on pakottanut ihmiset mukautumaan uusiin haasteisiin, kun koronavirus yllätti lähes kaikki keväällä. Tämän vahvistaa Bywayn puolelta myös Sakke näin loppuvuodesta: ”Keväällä sitä ajatteli, että ei kai se korona tänne tule, tuommoinen paikallinen pöpö vaan. Sitten saikin heti seuraavana päivänä naputella sormet syyhyten koronatiedotetta itsekin.”

Koronasta huolimatta vuoteen on mahtunut myös paljon hyvää. Bywayn kohdalla toiminnan kehittyminen on mahdollistanut yrityksen laajentumisen, ja vuoden aikana rytmiryhmä onkin kasvanut huomattavasti. ”Onhan tämä ollut melkoinen vuosi. Aika lailla tasan vuosi sitten istuttiin Belviksessä ja soiteltiin Tommille töiden aloittamisesta. Nyt on käytännössä 200 % enemmän porukkaa vuoden takaiseen verrattuna, eli monella tapaa kasvun paikka”, tuumii Sakke.

Bywayn kokeneemmasta kaartista Kata komppaa Sakkea: ”Siistiä ja erilaista, että neljä uutta tyyppiä on tullut mukaan. Se on muuttanut tekemistä paljon ja tuonut uusia aspekteja koko yrityksen ja myös omaan toimintaan. On ollut myös mahtavaa nähdä kaikkien kehitys vuoden aikana. Alussa menee luonnollisesti paljon aikaa opetteluun, mutta kaikki ovat päässeet hyvin toimintaan mukaan ja tekemisestä on koko ajan tullut ammattimaisempaa ja itsenäisempää.”

Tulokkaiden ensimmäinen aalto

Myös uusista naamoista pisimpään mukana ollut Tommi katsoo vuotta taaksepäin lämpimin mielin: ”Aika lailla vuosi alkaa olla itsellä työskentelyä Bywayssa takana. Vielä vuosi sitten olin itsekin aika erilainen tyyppi. Kehittymistä ja kasvua on tapahtunut todella paljon sekä henkilökohtaisesti että myös ammattitaidon kannalta. Olen päässyt oppimaan uusia asioita ja toimimaan yrittäjänä; löytänyt valokuvaamisesta oman jutun vähän syrjäyttämään aiemmin omassa tekemisessä vallinnutta talousasiantuntijuutta.”

Pian Tommin vakiinnutettua oman paikkansa Bywayssa ryhmään liittyi myös Kristina, meidän kesken ihan vaan Titi. ”Koko vuodesta iso osa on ollut Bywayta: aloitin työt Bywaylla harjoittelun merkeissä toukokuussa ja harjoittelun jälkeen siirryin tekemään osa-aikaisesti töitä etänä. Loppuvuoteen on mulla mahtunut myös toinen harjoittelu, joka on vienyt oikeastaan kaiken ajan, ja Bywayn hommat on sen myötä jääneet vähemmälle. Tänä vuonna ammatillista kasvua on mulla tapahtunut ihan mielettömän paljon ja suurimmaksi osaksi se on Bywayn ansiosta. Oon päässyt kokeilemaan ihan uusia juttuja, kehittämään itseäni käytännön harjoittelun kautta, haastamaan itseäni sekä menemään myös oman mukavuusalueeni ulkopuolelle. Lisäksi olen löytänyt sellaisia asioita, joita haluaisin myös tulevaisuuden työssäni tehdä”, kertoo Titi.

Syksyn lisävahvistukset

Syksyllä Byway otti jälleen uuden askeleen kohti laajentumista, kun Jere ja Sanni liittyivät ryhmään mukaan. ”Oma matka Bywayssa alkoi aikamoisen onnen kantamoisen kautta, kun Tommi mainosti minulle auki olevaa työpaikkaa saunamaratonin tiimellyksessä loppukesästä. Ilmeisesti sanonta siitä, että kaikki hyvät ideat syntyvät saunassa, pitää ainakin jossain määrin paikkansa. Tässä tapauksessa kyse tosin oli saunoista monikossa”, nauraa Jere.

Myös uusi kaksikko on saanut syksyn ja alkutalven aikana erinomaisesti narusta kiinni, ja toiminta on luistanut yleisesti sulavasti. Alussa oppirahojen maksamiseltakaan ei vältytty, mutta kaksikko on lunastanut potentiaaliaan loppuvuoden aikana jatkuvasti kehittyen. ”Jotenkin tuntuu, että nyt on päässyt vielä enemmän toimintaan mukaan ja sisäistänyt asioita paremmin. On ollut kiva huomata itse, että nyt on tullut parempi työtatsi toimimiseen. Parissa kuukaudessa on kyennyt oppimaan ja sisäistämään paljon asioita ihan vain tekemällä, ja odotan innolla missä kaikessa voin vielä kehittyä tulevaisuudessa. Byway on ollut minulle ensimmäinen oman alan työpaikka, ja sen kanssa on käynyt kyllä todella hyvä tuuri”, Sanni toteaa.

Märistä korvista muodostui kuivia jalkoja

Joulun alla hektisyys vallitsi ajoittain myös työelämässä, mutta kaikesta selvittiin loppujen lopuksi kuivin jaloin. Sakke lähettääkin omat kiitoksensa koko Bywayn porukalle: ”Täytyy kiittää kaikkia hyvästä ja mallikkaasta panoksesta ja aidosta yhteisestä tekemisestä. Jokainen on valmis joustamaan ja auttamaan toista hädän hetkellä, mikä mahdollistaa myös sen, että kykenemme vastaamaan myös asiakkaan tarpeisiin paremmin. Asiakkaiden näkökulmasta myös mitään ei ole jäänyt tekemättä, vaikka välillä onkin kiirettä ja säätöä. Ilo on ollut myös kuulla, että jokainen on kokenut tekevänsä itsellensä mieleistä työtä. Innolla odotan ensi vuotta, miten päästään vielä kehittämään toimintaa, kun kaikki ovat enemmän mukana.”

Jokaisen jäsenen vuosi on sisältänyt jos minkälaisia kommelluksia myös töiden ulkopuolella. Jerestä tuli joulukuussa virallisesti kandidaatti ja Tommista ylpeä auton omistaja. Titi nappasi haaviinsa poikaystävän ja harjoittelupaikan, kun taas Sakke oppi uimaan ja poimimaan marjoja triathlonin parissa. Kata hyppäsi pakoon kaupunkielämää konneveteläiseen avantoon ja Sanni on gradun parissa rehkimisen lisäksi viilettänyt tunteiden vuoristoradan kyydissä kokien kaikki sen mutkat ja huiput. Vuoristoratakyydistä on varmasti ”nauttinut” jokainen muukin menneen vuoden aikana, mutta on kuitenkin tärkeää muistaa myös matkalla sattuneet positiiviset tapahtumat. Ensi vuosi tuo mukanaan varmasti uudet kujeet, vaikka niitä ei vuoden 2020 jälkeen välttämättä kaipaisikaan.

Bywayn poppoo jää tämän postauksen myötä joululomalle. Piparirikasta ja glögin tuoksuista joulua kaikille ja oikein miellyttävää uutta vuotta!


Jere Inberg

Hymyilevä runosielu, intohimoinen kielipoliisi ja värikkäiden sukkien ystävä.
Jere InbergJere InbergJere Inberg
0%
100%