Mikä ihmeen hamsteri?

Kristina Mustonen
15.5.2020
SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsTransistor.fm

Perustajajäsenemme Kata ja Sakke pohtivat liiketoiminnan alkuvaiheilla, millaisen yrityksen he Bywaysta haluavat luoda. ”Meillä täytyy olla toimistohamsteri”, oli ensimmäinen ajatus, joka tilanteessa tuli kaksikolla mieleen. Kata ja Sakke visioivat toimistohamsterin suuremmankin tiimin arjen piristäjäksi, työhyvinvoinnin edistäjäksi ja yhteiseksi huolehdittavaksi.

Myös hamsterin symboliikka kolahti kovaa. Tämä pieni ja suloinen vipeltäjä symboloi onnellisuutta, lapsenomaisuutta, yksinkertaisia iloja, uusia mahdollisuuksia, elämästä nauttimista ja hauskuutta. Se myös muistuttaa meitä ottamaan elämästä kaiken irti. 

”Some, näytä temppu!”

Kahden vuoden yrittäjyyden taipaleelle on mahtunut ilon hetkiä ja opettavaisia mutkia, mutta myös toinen toistaan mielenkiintoisempia pyyntöjä markkinointiin ja viestintään liittyen. Bywayta on muun muassa pyydetty toteuttamaan ”sometemppuja”. Tempuilla ei kuitenkaan mitään ratkaista, jos organisaation viestinnän ja markkinoinnin perusasiat, kuten viestintäsuunnitelma, verkkosivut tai kohderyhmien määrittely eivät ole kunnossa.

Kyseinen pyyntö ja toimistohamsterin idea mielessään perustajakaksikkomme päätti, että hamsterin nimeksi tulee Some. Pyydettäessä ”sometemppuja” asiakastapaamiseen lähdetään Some-hamsteri mukana, ja pyydetään sitä näyttämään asiakkaille temppu. Huumoria hyödyntäen asiakas palautetaan perusasioiden pariin.

Hamsterileluja ja -logoja

Samoihin aikoihin Kata ja Sakke törmäsivät eräässä verkkokaupassa puhuvaan hamsterileluun, joka sitten päätyi heidän ”must buy”- listalleen ja siitä kuukauden päästä toimistolle. Toimistohamsteri Somen voi löytää kurkistelemasta ulos ikkunasta Vapaudenkadun kotitoimiston pöydältä. Somen kanssa voi keskustella työpäivän aikana. Se piristää työpäivää ja tuo iloa vierailijoillekin. ”Nimeni on Some”, se toistaa. 

Tiimimme totesi, että hamsterin symboliikassa on jotain sellaista, mitä Bywayn omassa viestinnässä voisi hyödyntää. Niinpä hamsteri päätyi ikonilogoomme ja verkkosivuillemme seikkailemaan.

Oikea karvapallo verkkoon

Verkkosivuillamme poseeraa Somen sijaan ihka oikea hamsteri. Kiitos siitä kuuluu erään paikallisen eläinkaupan työntekijälle, joka toi kuvauksiimme omat lemmikkinsä. Ei tainnut olla tavanomaista kävellä eläinkauppaan pyytämään hamsteria kuvattavaksi, mutta hämmentävä kysymys poiki onnistuneen kuvaussession.

Ehkäpä tästäkin tarinasta voi huomata, ettei meillä Bywaylla oteta asioita liian vakavasti. Töitä voi tehdä ammattitaitoisesti ja omistautuneesti myös pilke silmäkulmassa.

Kristina Mustonen

Sovitteleva kuuntelija, priorisoinnin päällikkö ja taitava kirjoittaja.
Kristina MustonenKristina MustonenKristina Mustonen
0%
100%