Pönöttäminen on perseestä

Sakari Siilin
11.6.2020
SpotifyApple PodcastsGoogle PodcastsTransistor.fm

Yksi henkilökohtainen ja Bywayn epävirallinen missio on taistella pönöttämistä vastaan. Pönöttäminen on nimittäin yksi työelämän suurimmista ankeuttajista. Tekijä, joka estää ihmisten ja yhteisöjen potentiaalin vapauttamisen.

Mitä pönöttäminen on?

Laitan pönöttämisen käsitteen alle laajasti kaiken sellaisen toiminnan, joka tarpeettomasti korostaa muodollista etikettiä ja pönkittää statuksen kasvattamista suhteessa toisiin osapuoliin. Toisin sanoen tehdään itsestä “tärkeä.” 

Pönöttämistä voi tapahtua monella tavalla, esimerkiksi käyttämällä monimutkaista ja epämääräistä sanastoa (lue: jargonia) tai korostamalla omaa ammatillista erityisosaamista, asemaa tai roolia.

Älä esitä, ole

Tunnusomaista pönöttämiselle on mielestäni se, ettei uskalleta olla omia itsejämme, vaan omaa itsevarmuutta ja -tuntoa tuetaan ulkoisilla tekijöillä. Osaltaan pönöttäminen voi siten olla oman epävarmuuden ymmärrettävää hallintaa. Itseluottamuksen vahvistamiseen on kuitenkin tarkoituksenmukaisempia keinoja (esim. kehittävä palaute ja onnistumisten tunnistaminen), eikä pönöttämisen tulisi olla työkalupakin päällimmäisenä.

Toisaalta pönöttäminen voi olla epäsuoraa ja epätarkoituksenmukaista vallan käyttöä. Vaikeat asiat on helppo sivuuttaa hähmäisyydellä ja etäännyttämällä voi luoda valta-asetelmia.

Tunnista tilanteen luonne

Jargoni ja business attire -pukeutuminen voi toisinaan tukea ammatillista vaikutelmaa. Luonnollisesti on tilaisuuksia, joihin muodollinen ja hillitty käytös soveltuu paremmin kuin toisiin.

Ongelmaksi pönöttäminen muodostuu, kun se jalkautuu arkeen ja yhteyksiin, joissa pitäisi luoda yhteistyösuhteita.

Todellinen luovuus ja luottamus eivät rakennu laittamalla ihmisiä ja ajatuksia tiukasti rajattuihin laatikoihin tai käyttäytymiskoodistoihin. Pönöttäminen laittaa huomion enemmän muotoseikkoihin kuin itse käsiteltävään asiaan. Tärkeämmäksi silloin tulee se, “miltä asiat näyttävät kuin ne todellisuudessa ovat.” Asioiden edistäminen on tehotonta.

Olemme sama henkilö toimistotuolissa kuin laiturin nokassa

Käänteisesti kun ihmiset saavat olla hetkessä ilman takakireyttä, henkilöiden todellinen luonne tulee esille. Mikä olisikaan sen tärkeämpää kuin oppia tuntemaan yhteistyökumppani heti ensitapaamisessa omana itsenään, antaa työntekijöiden hassutella villeillä ideoilla kesken tiukan suunnittelupalaverin tai avata myyntitapaaminen kaskulla viimeisimmästä suunnistusretkestä?

Henkilökohtaiset suhteet ovat kaikista oleellisimmat onnistumisen tekijät niin omissa tiimeissä kuin yhteistyökumppaniverkoston rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Meriitit ja CV:t selviää yhdellä vilkaisulla LinkedInistä, siksi yhteiset tapaamiset on syytä käyttää luottamuksen ja avoimuuden rakentamiseen ilman titteleitä.

Pois pönöttämisestä viidellä vinkillä:

  • Kerro rento tarina, esimerkiksi edellisen viikonlopun mökkiremontti tai maantiepyöräilyn katselmus sulattavat tunnelman kaikkina vuodenaikoina.
  • Korvaa jargoni kansankielellä. Unohda segmentit, iteroinnit ja dispositiot, puhu kohderyhmistä, kehittämisestä ja jäsentämisestä.
  • Kysy ja kehu. Älä leiki vaikeasti tavoiteltavaa, vaan auta muita osallistumaan keskusteluun.
  • Jätä kauluspaita kotiin. Kesällä voi pukeutua rohkeasti rentoihin T-paitoihin ja hurjimmat shortseihin.
  • Naura, erityisesti itsellesi. Elämää eikä itseään kannata ottaa liian vakavasti.

Heräsikö ajatuksia? Laita rohkeasti omana itsenäsi viestiä ja jutellaan, miten voimme taistella yhdessä pönöttämistä vastaan!

PS. Tiesitkö muuten, että etiketit on luotu kuninkaallisissa hoveissa tarkoituksella monimutkaisiksi, jotta “tyhmä rahvas” ei osaisi niitä noudattaa ja näin luokkajakoa pystyi vahvistamaan? Ei kuulosta enää 2020-luvulta.

Sakari Siilin

Kehtaamisen mestari, sanaseppo ja vuorovaikutuksen analysoija.
Sakari SiilinSakari SiilinSakari Siilin
0%
100%